Detta projekt är en utvidgning av tema-projektet med namnet: ”Leende utan karies”, som utvecklades i São José do Buriti, i distriktet Felixlândia, och vid Lar Nazaré i Pampulha – Belo Horizonte – MG.

Projektet innefattar utbildning i munhygien, karies-profylax och tandbehandling av behövande barn i staden Amarantina i staten Minas Gerais.
Tolvskillingshjälpen i Södertälje bekostade projektet till största delen. ”Leende utan karies” i staden Amarantina startade i mars 2006.

Ansvarig för projektet var Dr. Joaquim Rezende. Institutionerna PIC-CIDADANIA och CDL-PRO-CRIANÇA ställde en husvagn med tandläkarmottagning till förfogande för projektet. Tandbehandlingen av de behövande barnen utfördes i mars och maj av den kontrakterade tandläkaren Dra. Gabriela Versiane och hennes assistenter, måndag till fredag från kl. 7,00 till kl. 18,00. 219 barn behandlades.

Odontologiska Fakulteten Newton Paiva i Belo Horizonte, samlade ihop 26 tandläkare och praktikanter som genomförde ett gigantiskt arbete med tandrengörning i staden Amarantina. Dessutom deltog barnen och deras familjer i föredrag, grupparbeten och lekar samt tittade på upplysningsfilmer relaterande till munhygien.

Colgate-Palmolive översände 500 kits med tandborstar, tandkräm och tandtråd. De försåg även projektet med all undervisningsmaterial.

Detta projekt genomfördes i samarbete med:

Tolvskillingshjälpen, SCANIA VABIS, Södertälje.
PIC CIDADANIA E CULTURA. (Pampulha Iate Clube), Belo Horizonte.
Stiftelsen CDL-PRO-CRIANCA, Belo Horizonte.
Odontologiska Fakulteten Newton Paiva, Belo Horizonte.
Colgate-Palmolive, São Paulo.

StatCounter - Free Web Tracker and Counter