Casa Caminho para uma Vida Melhor – Av. Anchieta 7555 – Lj. 1ª – Jd. Beira Mar – CEP 11750-000 – PERUÍBE-SP. >> Se fler foton Peruibe

Projektet syftar till att ge socialt utstötta barn stödundervisning, kost vid behov, kläder etc. Medlen till detta projekt får vi huvudsakligen genom fadderbidrag och tillfälliga donationer.

Fraternidade betalar lön till en kokerska, en lärarinna för stödundervisning och hyra för skollokalen samt en del av matkostnaden. Fraternidade hjälper till att köpa didaktiska leksaker, skolmateriel, busskort, väskor etc. vid skolstarten. Köp av sängar och madrasser för sex barn har också finansierats.

En liten skola för datautbildning var i funktion från 2002 till 2005. På grund av brist på lärare i regionen har vi tyvärr blivit tvungna att ta en paus i projektet. Vi håller på att studera och planera för ett nytt projekt som förhoppningsvis kan startas inom en nära framtid.

Organisationer som ger bidrag:
Tolvskillingshjälpen – fond med bidrag från flera företag och enskilda givare –
gav bidrag till vårt projekt i Peruíbe från 2001 till 2004.
Wallman & Wedner AB, (Div. förskolor i Järfälla), som ger månatliga bidrag sedan 2001.

peruibepres Foto04
Fraternidades ordförande Ilda och Consuelo (vår representant i Peruíbe) på besök hos en av de familjer vi hjälper i Peruíbe.

Staden Peruíbe. >> Se fler foton Peruibe
Karakteristika: Ekologisk kommun och badort. Peruíbe är känd som den Eviga Ungdomens Hemland och Porten till Juréia. Inom kommunen ligger större delen av den Ekologiska Parken Juréia-Itatins. Kommunen har 32 km iordninggjorda stränder med bra infra-struktur för turism, älvar (en med medicinsk svart lera), vattenfall, forsar och en ozonrik luft. Stadens namn hänsyftar på floden vid vilken den ligger, som i sin tur har sitt namn från orden på indianspråket tupi-guarani Yperu och Aiba, som betyder Hajfloden. Stadens skyddshelgon är São João Batista.

Lokalisering Kommun på staten São Paulos sydkust
Área 321,7 km²
Gränser Itariri, Pedro de Toledo, Itanhaém, Iguape och Atlanten
Höjd över havet 5 m
Klimat Milt och fuktigt
Årsmedeltemperatur 21º C
Avstånd till São Paulo 171 km
Ekonomi Fiske, svart lera, kakao, bananer och kvartssand
Folkmängd 51.384 invånare (2000)
Kommunens bildande 18 februari 1959
Postkod 11750-000
Riktnummer 13

StatCounter - Free Web Tracker and Counter